Την Τετάρτη 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Υγείας η πρώτη εκδήλωση “How to….start and grow”. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον νεοσύστατο Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου μας. Το “InnoHub” του ΕΛΜΕΠΑ φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τις επιχειρήσεις.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι:

  • Καθ. Αθανάσιος Μαλάμος, Αντιπρύτανης έρευνας & Τεχνολογίας ΕΛΜΕΠΑ
  • Καθ. Ιωάννης Κοπανάκης,Επιστημονικός Υπεύθυνος Κόμβου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας ΕΛΜΕΠΑ 

Κατά την διάρκεια της υβριδικής εκδήλωσης, περισσότεροι από 100 φοιτητές, ερευνητές, καθηγητές και ιδιώτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες έμπνευσης από δύο εξαιρετικά επιτυχημένους επιχειρηματίες:

  • Αλέξανδρος Μαρκαντωνάκης-Διευθύνων Σύμβουλος ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, ο οποίος μας μετέφερε την εμπειρία που προέκυψε από την δημιουργία του πρώτου Επιχειρηματικού Cluster στην Κρήτη «Delights of Crete» (https://delightsofcrete.gr/el/ ). Τόνισε την σημασία που έχουν οι συνέργειες, το R&D και ο ανθρώπινος παράγοντας στην επιτυχία τέτοιων εγχειρημάτων.
  • Ιωάννης Ασπιρτάκης-Γενικός Διευθυντής Ergoprolipsis (https://ergoprolipsis.gr/en/ ), ο οποίος μας ενέπνευσε με τα εντυπωσιακά επιχειρηματικά επιτεύγματα του. Υπογράμμισε την ανάγκη που υπάρχει για την διασύνδεση της Ακαδημαϊκής κοινότητας με τις επιχειρήσεις και τα σημαντικά οφέλη που μπορούν να προκύψουν από αυτή. Τέλος, μας υπενθύμισε ότι στις επιτυχημένες επιχειρήσεις συναντάμε Αρχές, Ηθική, Συνεργατικότητα, ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και Καινοτομία.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και συναντήσεις δικτύωσης και η βραδιά έκλεισε με την ανακοίνωση της επόμενης εκδήλωσης “How to….start and grow” η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου.Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του κόμβου: http://innohub.hmu.gr/